Hopp til hovedinnholdet

Vil gjøre ting for andre ungdom.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 17 som har funnet ut av en ting jeg vil gjøre for andre unge. I det siste har jeg blitt fortalt at jeg burde jobbe med barn og unge å hjelpe dem, og det er det jeg vurdere nå, men vet ikke helt hvordan jeg eventuelt kan få det til. Jeg vil starte et senter/hjelpested hvor unge skal få kunne snakke med andre unge om sine problemer i hverdagen, siden det kan være vanskelig å snakke med voksne i blant. Så det jeg lurer på er hvordan jeg kan starte dette og hvordan jeg eventuelt kan få skaffet meg støtte til dette av kommune? Håper dere kan hjelpe meg med første steg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så flott at du ønsker å gjøre noe for andre ungdom. For ungdom som trenger noen å snakke med eller som trenger hjelp av en eller annen grunn.

 

Jeg skjønner din tanke om å starte opp noe selv. Mange tenker på det først. Men jeg vil nok anbefale deg å sjekke ut hva som finnes av muligheter til å bidra for andre ungdom i nærheten av der du bor, men i en organisert form.

 

Legger ved en oversikt over organisasjoner. Røde Kors har for eksempel lokale organisasjoner der man hjelper andre på mange ulike måter, leksehjelp eller annet, og målet er å la ungdom som ikke får så mye hjelp hjemme til å ha et sted å gå. De har også en telefontjeneste for ungdom, der man kan ringe inn og snakke med noen om man har behov for det.

 

Du kan også kontakte ungdomsklubber i nærheten av der du bor og spørre om det er mulig å jobbe litt frivillig der, starte en klubb eller noe i klubben.

Det et mange muligheter. Om du ønsker å få støtte til et lokalt tiltak, kan du sjekke ut www.frifond.no eller www.aktivungdom.eu, der er det mulig å få støtte til lokale tiltak.

 

Lykke til, grip tak i noe, og husk at det er bedre å få gjort noe enn ingenting.


 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Er du ung og kreativ, men blakk?

Jente med en god idé (www.colourbox.com)

Har du og vennene dine planer om å arrangere en konsert? Eller kanskje har dere alltid har drømt om å bygge en ny rampe for skateboard? Det er mange ordninger dere kan søke om å få støtte fra.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid