Hopp til hovedinnholdet

Vil gjerne jobbe frivillig, hvilket opplegg skal jeg velge?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 18 år som går 2. klasse på vgs. Jeg har planer om å jobbe frivillig i utlandet, i alt fra noen uker til et år, etter videregående. Jeg har lyst til å jobbe i typisk barnehjem og lignende i et land i Afrika eller Asia. Jeg vil helst få det så billig som mulig, samtidig som jeg blir litt "passet på". Har dere noen gode organisasjoner dere anbefaler? Har sett litt på atlantis.no og reisene til Ghana, virker det bra? Håper på svar, hilsen Ida :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

takk for spørsmål!

 

Så fint at du har lyst til å jobbe frivillig og skaffe deg helt nye erfaringer i en periode. Det er kjempefint å gjøre noe for andre, ikke minst lærer man masse av slike erfaringer - også om andre kulturer og levemåter. I tillegg vil frivillig arbeid også være en nyttig erfaring for deg å vise til på CVen senere. 

 

Sjekk våre emnesider om frivillig arbeid der du kan lese om de mange mulighetene og få inspirasjon. Jeg vil dessuten anbefale deg til å lese denne artikkelen. Der finner du en oversikt over de forskjellige organisasjonene som tilbyr ulike opplegg for frivillig arbeid i utlandet. Den vil kunne gi deg en del svar. I artikkelen ser du også hvilke opplegg som er gratis og hvilke prosjekter du må betale for selv, hva slags arbeid du kan forvente deg og i hvilke land.

Noen eksempler:

  • Aktiv ungdom (gratis å delta, frivillig arbeid i andre europeiske land, også mulig å dra til Balkan og Kaukasusområdet)
  • X-plore (krever deltakeravgift, frivillig arbeid i blant annet afrikanske land)
  • Atlantis (krever deltakeravgift, frivillig arbeid i forskjellige land)

 

De som velger opplegg der det kreves egenbetaling velger gjerne å jobbe en periode her hjemme først, for å spare opp penger til å reise ut etterpå.

 

Du spør spesifikt om Atlantis. De har lang erfaring med både frivillig arbeid i utlandet og au pair-formidling. Vi kan imidlertid ikke anbefale eller ikke anbefale dem fremfor noen andre, siden vi ikke selv har erfaring. Siden du er spesielt interessert i Ghana, kan du jo be om å få kontaktinfo til noen som er der nå, eller har vært der, så får du vite litt mer om hvordan de blir fulgt opp, og hvordan opplegget fungerer.

 

Prismessig er det nok Aktiv Ungdom som er billigst. Der får du dekket forsikring, kost, losji, språkopplæring og 90% av reiseutgiftene. I tillegg får du utbetalt en liten sum lommepenger hver måned.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

 

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid