Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg lurer på om jeg har asperger eller autisme. Hvordan kan jeg finne det ut?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei Eg har begynt å lure på om eg har asbergers/autisme. Men eg vet ikke om eg har et stort nok problem til at eg bør bli utredet for det. Eg og moren min fikk mistanke om eg hadde det, da hun kom over en historie om en hadde en mann med det. Vi har også vært gjennom en annen artikkel i et annet blad, og der kjente eg meg og igjen. Men eg trur ikke eg har det så sterkt som i de artiklene.Eg kjente meg litt igjen i SSV før og. Eg gikk og snakket med helsesøsteren om det, men hun mente eg klarte meg for godt i ssolesammenheng til å ha det.Eg har og blitt mobbet på barneskolen, og valgte da å være for meg selv og fantasere i skogen på skolegården (der var det ikke så mange). Derfor har eg ikke lært så mye om å være sosial på barneskolen. De problemene eg har er at eg ikke føler eg passer inn. Eg sliter med å komme meg inn i samtaler, og ofte gjør eg feil og det blir en klein stemning. Men eg klarer greit å være sosial med en om gangen. Om det er for mange for eg ikke med meg samtalen

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer