Hopp til hovedinnholdet

Min bestevenninne har blitt lam i armen og jeg er så lei meg.

Jente 16 år
 

Spørsmål

min bestenveninne og kusine har blitt lam i ene armen. jeg er så u6rolig ei meg og tenker på henne hele tien. jeg finner ikke roen og hver gang jeg er alene begynner jeg å grine. mamma vet at jeg er lei meg, men jeg vil ikke snakke med henne så mye. kusinen min fortjener bare noe så mye bedre enn å legge om hele livet-.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er veldig lei deg for at dette har skjedd med bestevenninnen din. Du viser stor omsorg for henne og at du er veldig glad i henne, og hun er veldig heldig som har deg som både bestevenninne og kusine.

Å bli lam i armen gjør at man må endre rutiner i hverdagen, som kan være utfordrende, men det er også mye hun kan gjøre.

Som hennes bestevenninne er det beste du kan gjøre å lytte til henne når hun vil snakke om armen sin og være sammen med henne og gjøre ting dere liker og synes er gøy.

Jeg tenker at det vil være fint for deg å snakke med noen om hvordan du har det akkurat nå. Du skriver at mammaen din vet at du er lei deg, men du vil ikke snakke så mye med henne. Jeg tror det kan være godt for deg å snakke med mamma om dette og fortelle henne at du har det vanskelig nå. Foreldre kan være bedre å snakke med enn man tror, og er ofte en god støtte.
Er det noen andre du kan tenke deg å snakke med? En annen i familie, en venn eller helsesøster på skolen?

Det hjelper ofte å dele vonde tanker og følelser med andre.

Ta vare på deg selv og vær en god bestevenninne. Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Slik er du en god venn!

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Funksjonshemning i hverdagen

Rullestolbasket

Å få delta i det man har interesse for og være en del av samfunnet er viktig for alle. En funksjonshemning kan noen ganger være til hinder, men mye er mulig hvis man bare tenker annerledes og tilrettelegger litt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser