Hopp til hovedinnholdet

Jeg er avhengig av hjelp for å onanere, det er så flaut, hva kan jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei sitter i rullestol har congenitt muskeldystrofi og klarer ikke å runke selv Å opplever dager hvor jeg er konstant kåt klarer å runke litt hvis jeg ligger i en spesiell stilling men jeg trenger da hjelp til å bli lagt i den stillingen å synes det er flaut å runke pga jeg har 1assistent hos meg hele nnatten og da vil jo ho oppdage at jeg har hatt utløsning å det synes jeg er flaut!! Hjelp plz

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15!

Takk for spørsmål.

Det å være i puberteten, er en utfordring for de aller fleste. En kan kjenne seg kåt stort sett hele tiden. Noen ganger forstår en hvorfor en blir kåt, andre ganger virker det som om det bare skjer helt av seg selv. Måten en løser det på, er for de fleste å onanere eller runke. 

I spørsmålet ditt, forteller du at du har funnet ut at du klarer å onanere om du blir lagt i senga i en spesiell stilling. Det er kjempeflott at du har funnet ut av det!

Selv om du opplever det som flaut, er det ikke rart at en gutt på 15 blir kåt og får lyst til å runke. En assistent skal kunne hjelpe deg med det du trenger og skal også være utdannet til å takle slike situasjoner. Det er ikke noe du skal ta ansvar for. Det kunne jo også være at du hadde hatt ufrivillig sædutløsning eller en våt drøm om natta. 

Noen ganger kan det være ok å snakke med andre som har det på samme måte som en selv. Unge funksjonshemmede jobber med blant annet at også ungdom med funksjonsnedsettelser skal kunne utforske egen seksualitet og etablere seksuelle relasjoner. Det å møte andre i samme situasjon, vil gjøre en tryggere på seg selv, slik at en ikke opplever skam over noe som er helt naturlig og fint!

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksualitet og nedsatt funksjonsevne

To stykker i en seng (colourbox.com)

Alle har rett til en god og trygg seksualitet. Seksuell nytelse og -funksjon kan påvirkes av en funksjonsnedsettelse. Prat om seksualitet og søk kunnskap slik at funksjonsnedsettelsen ikke blir til hinder for en god seksualitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser