Hopp til hovedinnholdet

Hvor dårlig hørsel må man ha for å ha krav på hjelp?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Søkte jobb der det var et hørselkrav. Viser seg at jeg har nedsatt hørsel. Har på 4000 og 6000 hz trengte jeg 45 og 50db for å høre. Lurte bare på hvor dårlig hørsel må en ha før man har krav på hjelp eller lignende? Mvh. Gutt 20

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål, og beklager så sent svar.

Det er veldig forskjellig hva man trenger hjelp til. For de fleste er dette et hørselstap man kan leve fint med uten å ha behov for hjelpeapparater.

Det er viktig at du snakker med en lege hvis du ikke har gjort det alt. Det er forskjellige årsaker til nedsatt hørsel, og det er greit å få det sjekket opp først. Enkelte hørselstap er midlertidig slik som væske i mellomøre og ørevoks. 

Har du nedsatt hørsel som gjør det vanskelig for deg i hverdagen eller med jobb, er det selvsagt viktig å få hjelp. Start hos legen din, da kan du få veiledning hvordan du skal gå videre. 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Høy musikk rett i øret kan gi dårlig hørsel

Hodetelefoner (goto: ung.no)

Visste du at mange skader hørselen ut å vite det engang? Hører du på musikk maks seksti minutter om gangen med maks 60 prosent volum har du derimot gjort ditt for å forebygge!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse