Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil fjerne en diagnose på meg som er feil

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lure på når jeg var ca 8 år ble jeg testet med IQ testen wisc iii. Den viste seg at IQ resultatet var litt ove 70 som er grensen. Men mine foreldre ble anbefalt av habilitering tjenesten og ppt. Å sett på meg diagnose lett psykisk utviklingshemmede lell om jeg var bare litt over og grensen. Må angre dem på det valget dem gjøre den gangen. Va skal jeg gjøre for og få den fjernet fra meg og min journal. Det er jo en feil diagnose når jeg ligg over testen resultatet grensen. Dem ble anbefal og gjøre det for dem på habilitering tjenesten mente at det ville hjelpe meg økonomisk og godkjent der.

Besvart 23.06.2019 12:21
 

Svar
Hei

Det er forståelig at du ikke vil ha en diagnose som er feil. En diagnose kan i noen tilfeller være en "merkelapp" som kan bli en begrensning.

Det du kan gjøre er å starte med å snakke med helsesykepleier på skolen eller fastlegen din. Helsesykepleier kan hjelpe deg i kontakt med fastlegen din. Fastlegen din kan henvise deg til spesialisthelsetjenesten for ny utredning. Spør fastlegen din om du kan søke om basisutredning og pakkeforløp for revurdering av din diagnose.

Før var det sånn at man måtte ha en diagnose for å få rett til hjelp. Nå har dette endret seg. Nå er det mer sånn at man skal vurdere hvor mye hjelp og støtte folk trenger for å klare seg mest mulig selv uavhengig om de har en diagnose eller ikke.

Håper du får god hjelp videre hvis du tar kontakt med helsesykepleier eller fastlegen din (eventuelt også helsestasjon for ungdom). Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser