Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Jeg hadde ubeskyttet sex og tok angrepille. Fikk mensen noen dager etterpå, men nå er den over en uke forsinket - burde jeg ta en test? 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hadde ubeskyttet sex for noen uker siden, og tok angrepille. Jeg fikk mensen noen par dager etterpå, men nå er mensen over en uke forsinket. Burde jeg ta en test?

 

Svar
Hei!

Nødprevensjon forhindrer de fleste svangerskap, men er ingen garanti for å ikke bi gravid. Sjansen for graviditet er med andre ord liten, men hvis mensen nå er forsinket bør du ta en test for sikkerhetsskyld. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex med kjæresten og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesøster og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet