Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, er en jente på 13 år. Jeg og kjæresten min som er 15 år var hjemme hoss han og kysset osv. Så tokk han tissen sin å gnidde den rundt i min uten å være inne i meg og uten å komme. Men han sa at han hadde runket 2-3 timer før vi gjorde det. Så lurer på om jeg kan være gravid? Har vondt i magen og er veldig bekymret.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dette er litt "skummel" aktivitet. Det kommer gjerne en blank væske ut av penis før gutten får utløsning som kan inneholde sædceller. Derfor er det ikke helt trygt.

Dersom kjæresten din har hatt penis inni skjeden din, men ikke fått utløsning er det en ganske liten sannsynlighet for å bli gravid. Allikevel er det en liten sjans på grunn av disse sædcellene som kan lure seg ut før gutten har utløsning. Hvis han ikke har hatt penis inni skjeden din kan du ikke bli gravid. Du kan ikke bli gravid fordi han runket 2-3 timer tidligere, for sædceller overlever ikke lenge utenfor kroppen. 

Du kan ta en graviditetstest tre uker etter dette for å være sikker på at du ikke er gravid hvis du bekymrer deg veldig for dette. Snakk også gjerne med helsesøster på skolen, hun er vant til å prate med ungdom om kjæreste, sex og grenser.

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex med kjæresten og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesøster og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid? Vanlige spørsmål

Jente tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det - du tar en sjans eller kondomet kan sprekke. Så kommer redselen for å være gravid. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål i denne forbindelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet