Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.

Kan man bli gravid av å onanere?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Kan man bli gravid av å fingre seg selv? Har ikke hatt sex men jeg har ikke fått mensen på 3-4 måneder, og jeg har en del utfold og har nå forstoppelse. Er bekymret, svar så fort så mulig!!!!!!

Besvart 13.09.2017 18:13
 

Svar
Hei

Nei, man kan ikke bli gravid av å onanere. For å bli gravid må et egg fra kvinnen bli befruktet med en sædcelle fra en mann. Dette skjer via samleie.

De aller fleste mennesker onanerer. Dette er en fin måte å bli kjent med sin egen kropp og seksualitet på. Det finnes ikke farlig å onanere og man kan ikke bli syk av det. At du ikke har fått mensen på 3-4 mnd. skyldes nok at den ikke er helt regelmessig ennå. Dette er det mange unge jenter som opplever og det vil for de aller fleste rette seg opp etter hvert.

At du nå har litt utflod og hard mage handler heller ikke om at du onanerer. Alle jenter og damer har utflod, mengden varierer litt fra hvor i syklusen jenta befinner seg. Hard mage og forstoppelse opplever de fleste også av og til. Spis fiberrik kost, drikk mye vann og vær i aktivitet så vil nok dette løse seg. Er du til stadig plaget med hard mage, kan det være lurt å snakke litt med fastlegen din om dette.

Lykke til videre.


Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet