Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg har hatt kvalme litt opp og ned nå i ca. 3 dager. Kan jeg være gravid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt kvalme litt opp og ned nå i ca. 3 dager. Jeg har løs avføring (noe jeg også har en gang i blant ellers) og lite matlyst i forhold til vanlig. Kvalmen forsvinner når jeg blant annet er med venner, prater, ler osv. Men med en gang jeg slapper av eller sitter stille i klasserommet kommer kvalmen, og jeg klarer ikke tenke på noe annet. Jeg er i fast forhold og bruker p-pillene loette, er nøye med å ta de til riktig tid og har ikke hatt oppkast etter å ha tatt pillene. I tillegg hadde jeg p-pillemens i forrige uke. Men jeg blir likevel bekymret da jeg aldri har opplevd kvalme på denne måten uten oppkast. Jeg har brukt disse pillene i ett år nå og det ville derfor vært rart dersom kvalme kom som en bivirkning. Jeg liker å trene og spiser godt, og i den siste perioden har jeg spist mye melkeprodukter, men har ikke blitt sånn kvalm før, men nå når jeg er kvalm holder jeg meg unna melkeprodukter. Er livredd for å være gravid. Hva kan denne kvalmen skyldes? Håper på raskt svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Dette er nok helt sikkert ikke kvalme på grunn av graviditet. Du skriver at du har tatt pillene dine som du skal, og du har akkurat hatt en blødning som forventet. Da er det svært lien mulighet for graviditet.

Jeg tenker at denne kvalmen du har hatt i tre dager nok heler kommer av et magevirus. Du skriver jo at du også er løs i magen. Husk at når du er løs i magen, er det ikke sikkert at tarmen får tatt opp pillene ordentlig. Derfor må man bruke kondom i tillegg i 7 dager etter at diareen har gitt seg.

Om du fremdeles er usikker, kan du snakke med helsesøster på skolen din. Hos helsesøster kan du få utført graviditetstest om det er nødvendig. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet