Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli advokat selv om jeg er gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er 20 år og gravid jeg vil gjerne fullføre universitetet å bli advokat er det mulig at jeg kan få det til

Besvart 19.06.2018 00:46
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du skal få barn.

Nå fikk vi litt lite informasjon i spørsmålet ditt, og vet ikke om du allerede går på et studie eller har lyst til å søke. Det er uansett mulig å fullføre et studie som gravid og med barn, selv om du jo må tilrettelegge litt annerledes enn de som ikke har barn. 

Hvis du går på et studie foreslår vi at du kontakter studierådgiveren for å få råd og planlegging til hvordan du kan tilrettelegge for å være gravid under studiet. Du kan også lese på nettsidene til studiestedene, eller kontakte studierådgiver og høre om hvordan du kan legge opp løpet ditt. Da vil du også få informasjon om hvor lang permisjon/pause du kan ha, hvordan du søker, hvilke ordninger som fins for deg.

Vi har i tillegg skrevet artikler om å kombinere graviditet med skole, og hvilke penger og støtte du kan få, som vi legger ved under svaret. Les dem! 

Vi ønsker deg veldig lykke til, bare still oss spørsmål igjen! Og skriv gjerne mer detaljert om du går på et studie eller ikke :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid - hva med skolen?

Gravid jente (www.colourbox.com)

Er du gravid og går på skole? Det er mye som må ordnes. Skal du søke permisjon? Legger skolen til rette? Her får du oversikt over hva som må ordnes og hvordan du kan gå fram.

Les mer

- Jeg er gravid, hva skjer med penger?

Gravid (colourbox.com)

Jeg har funnet ut at jeg er gravid, men hva skjer med penger? Får jeg støtte fra Nav? Hvor mye kan jeg regne med å få?

Les mer

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet