Hopp til hovedinnholdet

Gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde ubekyttet samleie den 20.Juni, og mistet jomfrudommen min i tillegg. Jeg skulle egentlig fått mensen dagen etterpå, men det har nå gått seks dager og jeg ser ingen tegn til den. Han kom ikke i det hele tatt og vi holdt ikke på så veldig lenge. To dager etter samleie tok jeg en angrepille (ellaone) for å være på den sikre siden og i ettertid så jeg på pakken at den gikk ut 01/2018. Har lagt merke til at jeg enten er 2-3 dager for tidlig eller 2-3 dager for sen med å få mensen. Vil ikke si jeg stresser noe eller tenker at jeg er gravid, og jeg har lagt merke til at når jeg har hatt en/flere orgasmer så bruker mensen å være relativt forsinket. Jeg har planer om å skaffe en graviditetstest for å få vite det helt sikkert når det har gått to/tre uker om mensen enda ikke har kommet. Mitt spørsmål er da; er det vanlig at mensen er forsinket når man har mistet jomfrudommen eller burde jeg være bekymret? Hilsen en både nysgjerrig og usikker jente. Takk for svar på forhånd!

Besvart 26.06.2018 12:17
 

Svar
Hei!

Har du ubeskyttet samleie dagen før du venter mensen er det uansett liten fare for eggløsning og graviditet. Eggløsningen er vanligvis 14 dager før forventet menstruasjon. Du har gjort helt rett i og med at du tok Ellaone. At den gikk ut på dato i januar har nok  relativt lite å si. EllaOne reduserer faren for graviditet ytterligere. Årsaken til at mensen ikke har kommet er mest sannsynlig hormonene i angrepillen. Etter angrepille er det relativt vanlig med blødingforstyrrelser. Det er ikke uvanlig med blødning rundt en uke etter inntak av nødprevensjon
Det kan være greit å få tatt en gravitest tidligst 3 uker etter ubeskyttet samleie for å forvisse deg om at du ikke har blitt gravid. 

Anbefaler å skaffe sikker prevensjon for framtiden! 

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid? Vanlige spørsmål

Jente tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det - du tar en sjanse eller kondomet kan sprekke. Så kommer redselen for å være gravid. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål i denne forbindelse.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om doping?

Kan treneren skjule at en idrettsutøver doper seg?