Hopp til hovedinnholdet

Er gravid, men vet ikke hva jeg skal gjøre.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg å en gutt går i 7 klasse vi hadde sex for ca.5 måneder siden har begynt å kaste opp gå på do hele tiden har sagt til venninna mi og vi gikk å kjøpte en graviditetstest det sto pluss er 5 måneder gravid har sagt til gutten men han startet å prøve å slå magen min ver gang han ser meg vet ikke hva jeg skal gjøre tar aldri ABORT

Besvart 17.09.2018 12:47
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Jeg skjønner godt at du nå er kjemperedd for hva som skal skje med deg. Det er nok ingen løsning at du lar gutten slå på deg, fordi det har ingen hensikt. Det tenker jeg bare fører til enda mer frustrasjon både for deg og gutten som må gjøre dette mot deg.

Det viktigste nå er at du må snakke med noen voksne om det som har skjedd. Det høres sikkert veldig voksent og skummelt ut, men det vi hører fra andre som har vært i lignende situasjoner, er at det var så godt når de først fikk fortalt noen hva som hadde skjedd. De ble da møtt med forståelse og trøst, samtidig som du snakker med noen som vet hva du kan få hjelp med. Du skriver at du vil aldri ta abort, og det er det heller ingen som kan tvinge deg til. og er du 5 mnd gravid så er det heller ikke lovlig. Men, hvis du er så mange måneder gravid så må det begynne å planlegges hvordan du skal få dette til. Dette er fordi du er avhengig av hjelp fra mange instanser. 

Kan det være fint for deg og ta med deg gutten eller ei venninne til helsesøster på skolen din? Du går i 7 klasse, så da har du sikkert hatt flere møter med hen eller vet om andre som har snakket med hen. Hen kan snakke med deg først også kan hen være med deg til andre hjelpeinstanser slik at du slipper å gå alene. Dette gjelder samtaler med lege, jordmor osv. Hen kan sikkert også snakke med dine foreldre hvis du vil det, samt med læreren din på skolen. 

Hvis du føler at dette er vanskelig så har Amathea samtaler rundt uplanlagt graviditet. Her kan du få snakke med en veileder enten på telefon eller at du kan komme til et Amathea-kontor for en prat. De har åpent på telefon fra kl 08-20 hver mandag-fredag. Det kan for mange være første steg inn i prosessen som du må starte. 

Håper svaret var til hjelp og masse gode tanker til deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet