Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde nydelig sex og lurer på om det går ann å bli gravid med p stav og kondom. Jeg har hatt p stav i ca 1 måned. Kondomen sprakk i løpet av samleie og vi stoppet ikke etter det. Han kom også inni meg med kondom på. Er det en mulighet for å bli gravid selv om dette har skjedd?

Besvart 15.10.2018 17:29
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 

Så lenge du bruker p-stav så skal du stole på den og tenke at du ikke er gravid. Hvis du er redd for å bli smittet av klamydia eller andre kjønnssykdommer så kan du bruke kondom, men er du ikke det så er ikke kondom nødvendig.

Husk at blødnings-mønsteret ditt kan endres etter at du har begynt med p-stav, det er normalt og ikke tegn på graviditet ved p-stav. 

Hvis det er slik at dere vil ta en test for å se om du er gravid, så har Amathea, helsesøster på skolen og helsestasjon for ungdom gratis tester. 

Lykke til og håper at svaret var til hjelp for deg. 
Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet