Hopp til hovedinnholdet

Kan hun være gravid?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 18 år gammel gutt som har en kjæreste på samme alder. Er bekymret for at hun kanskje kan være gravid, men er usikker siden hun har p stav. Hun har en liten kul nede på venstres side av magen der livmoren er, og har hørt dette er et ganske sikkert teng på graviditet, pluss hun har hatt vondt i hodet og kvalme. Er dette noe jeg skal bekymre meg for, eller er det så lite sansynlighet at jeg ikke burde bekymre meg? Takk

Besvart 15.10.2018 17:00
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 

Så lenge hun bruker p-stav så skal du stole på den og tenke at hun ikke er gravid. Noen kan ha lynfe- eller navlebrokk som kan gi en liten kul. Men, for å være sikker så tenker jeg at det kan være lurt å oppsøke hennes fastlege. Der kan legen kjenne på kulen og fortelle hva det kan være. 

Hvis det er slik at dere vil ta en test for å se om hun er gravid, så har Amathea, helsesøster på skolen og helsestasjon for ungdom gratis tester. 

Lykke til og håper at svaret var til hjelp for deg. 

 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet