Hopp til hovedinnholdet

Uregelmessig mens etter angrepille

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jente 15. Jeg og kjæresten hadde ubeskyttet samleie for ca 3 uker siden, han kom ikke inni meg, men vi valgte likevell å ta en angrepille, for å være sikker. For 5 dager siden, fredag, hadde vi sex igjen, først med kondom, men den var for liten og sprakk. Han var ikke i nærheten av å komme og samleie varte ikke lenge. Jeg skulle egt ha mensen den fredagen, har ennå ikke fått d. Mensen er ikke helt regelmessig, så hadde egentlig ikke regnet med å få det før søndag. Det jeg lurer på er om det er angrepillen som utsetter det, eller om jeg kan være gravid. Og hvor fort kommer symptomene på graviditet. Og hvor høy sannsynlig er det for å bli gravid etter angrepille. Og hva er sannsynligheten for å bli gravid rett før mensen, og når han ikke kommer inni deg? Takk for svar

Besvart 09.11.2018 15:13
 

Svar
Hei

Så fint at du kontakter ung.no

Det er vanskelig å si noe om sannsynligheten for å bli gravid når mensen også er uregelmessig.

Angrepillen vil kunne gjøre at mensen din forskyves og ikke er helt som den pleier. Man anbefaler å alltid ta en graviditets test tidligst tre uker etter man har tatt angrepille. Dersom testen er negativ nå så bør du også ta en graviditets test om to uker for å utelukke at du ble gravid forrige uke da kondomet sprakk. Graviditets test kan du få gratis hos helsestasjon for ungdom, hos helsesøster på skolen og hos Amathea. Når du er hos helsesøster kan du samtidig snakke med henne om prevensjon dersom det er aktuelt for deg å starte med dette.

Håper dette var litt svar for deg, legger også ved noen artikler du kan se på

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet