Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Uregelmessig mens etter angrepille

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jente 15. Jeg og kjæresten hadde ubeskyttet samleie for ca 3 uker siden, han kom ikke inni meg, men vi valgte likevell å ta en angrepille, for å være sikker. For 5 dager siden, fredag, hadde vi sex igjen, først med kondom, men den var for liten og sprakk. Han var ikke i nærheten av å komme og samleie varte ikke lenge. Jeg skulle egt ha mensen den fredagen, har ennå ikke fått d. Mensen er ikke helt regelmessig, så hadde egentlig ikke regnet med å få det før søndag. Det jeg lurer på er om det er angrepillen som utsetter det, eller om jeg kan være gravid. Og hvor fort kommer symptomene på graviditet. Og hvor høy sannsynlig er det for å bli gravid etter angrepille. Og hva er sannsynligheten for å bli gravid rett før mensen, og når han ikke kommer inni deg? Takk for svar

Besvart 09.11.2018 15:13
 

Svar
Hei

Så fint at du kontakter ung.no

Det er vanskelig å si noe om sannsynligheten for å bli gravid når mensen også er uregelmessig.

Angrepillen vil kunne gjøre at mensen din forskyves og ikke er helt som den pleier. Man anbefaler å alltid ta en graviditets test tidligst tre uker etter man har tatt angrepille. Dersom testen er negativ nå så bør du også ta en graviditets test om to uker for å utelukke at du ble gravid forrige uke da kondomet sprakk. Graviditets test kan du få gratis hos helsestasjon for ungdom, hos helsesøster på skolen og hos Amathea. Når du er hos helsesøster kan du samtidig snakke med henne om prevensjon dersom det er aktuelt for deg å starte med dette.

Håper dette var litt svar for deg, legger også ved noen artikler du kan se på

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer

Prevensjonsvelger – Finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no

Det er mange ulike prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente. Kanskje så mange at det er vanskelig å vite hva du kan velge? Hva vil være mest riktig for deg?

Ung.no har laget en prevensjonsvelger, som kan være til hjelp for deg.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid? Vanlige spørsmål

Jente tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det - du tar en sjans eller kondomet kan sprekke. Så kommer redselen for å være gravid. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål i denne forbindelse.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet