Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å bli gravid om jeg er naken med kjæresten min?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er 15, snart 16 og skulle hatt mensen for over en uke siden. Jeg har vært sammen med kjæresten min naken uten å ha hatt sex. Jeg lurer på om det er mulig å bli gravid da?

Besvart 05.12.2018 13:35
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Jeg kan berolige deg med at du ikke blir gravid om du har vært naken med kjæresten din og penis ikke har vært i kontakt med med skjeden din.

For at du skal kunne bli gravid må det komme sæd inn i skjeden din. Det er likevel viktig å vite at en jente kan bli gravid om hun har ubeskyttet samleie selv om gutten ikke får sædutløsning i skjeden. Dette fordi den glidevæsken penis skiller ut når gutten er seksuelt opphisset kan inneholde sædceller. 

Det er ganske vanlig at mensen er litt uregelmessig hos jenter de første årene etter at de har fått mensen. Det kan også være mange andre ufarlige årsaker til at mensen er forsinket som stress, slanking, hard terning og hormonelle endringer for å nevne noen.  Vanligvis gjør legen ingenting før mensen har vært borte i 6 mnd dersom jenten ellers er frisk og ikke har andre kroppslige symptomer

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg. Lykke til videre.

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mensen har ikke kommet til tiden

Menstruasjonskalender (foto: ung.no)

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet