Hopp til hovedinnholdet

gravidtetstester.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 16 år. Jeg går på pillene cerazette, og har gått på de over et halvt år, nesten nærmere et år, og de funker helt supert. har ikke hatt noen blødninger i det hele tatt etter jeg begynte på de. Jeg hadde ubeskyttet sex med en gutt for ca. to måneder siden, har nå i det siste begynt å bli bekymra for at jeg kanskje kan være gravid! Hvilke graviditetest kan jeg ta når det er såpass lenge siden? Alle tester står det enten "test tidlig" eller "test når du skulle hatt mens" så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre?

Besvart 11.01.2019 10:26
 

Svar
Hei

Så flott at du tok kontakt med oss I ung.no.  Når du går på Cerazette og husker på å ta pillen hver dag til omtrent samme tidspunkt er denne p-pillen en god beskyttelse.  Cerazette inneholder hormoner som ligner på detkvinnelige kjønnshormonet gestagen. Gestagen hindrer eggløsning, gjør det vanskeligere for sædceller å komme inn i livmoren, og gjør slimhinneni livmoren tynn slik at et eventuelt befruktet egg ikke fester seg.

Hvis du alikevel vil teste deg, kan du kjøpe en hvilken som helst graviditetstest. Disse reagerer på graviditetshormonet HCG og dette hormone er tilstede gjennom hele graviditeten. Derfor kan du bruke en helt vanlig test uansett når mensen uteble.

Du får gratis gravidtetstest hos helsesøster på skolen, på helsestasjon for ungdom og på Amathea, der vil du også få noen å snakke med.
Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet