Hopp til hovedinnholdet

P-stav og uteblitt mens

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og typen min hadde sex den 18.jan. Det var tre dager etter mensen hadde slutta. Vi brukte kondom, men når vi skulle skifte posisjon så vi at kondomen hadde sprekki. Han kom ikke inni meg og vi stoppa når vi la merke til det. Vi veit ikke når den sprakk, fordi vi la ikke merke til det før vi skulle bytte posisjon. Jeg gikk rett på do for å tisse. Så tok jeg en graviditetstest den 5.februar fordi det var da jeg skulle få mensen, men fikk den ikke. Den testen var negativ. Har enda ikke fått den enda. Idag er det den 9.februar. Men jeg satte inn p-stav den 24.januar, så jeg lurer på om det kan være den som har forstyrret menstasjonen min. Så jeg bare lurte på om jeg kan stole på den testen? Er det stor sjansje for at jeg kan ha blitt gravid? Og er det p-staven som har forstyrret mensen syklusen min? Takk for svar!

Besvart 11.02.2019 14:20
 

Svar
Hei

Fint du tar kontakt når du er usikker på om du kan være gravid.

Når en får satt inn P-stav er det vanskelig å si hvordan blødningene blir, noen blir helt uten blødninger mens andre får uregelmessige blødninger spesielt i starten. Så ja det kan være P-staven som er årsaken til at du ikke har fått mensen.
Du skriver at kjæresten din ikke kom inni deg når dere hadde samleie 18. januar da kondomet sprakk, du har jo også tatt en negativ graviditets test så det er ikke stor sjanse for at du har blitt gravid da.

Hvis  P-staven blir satt inn mellom 1. og 5. dag av mensen er den sikker som prevensjon alene fra første dag.  Hvis den blir satt inn på et annet tidspunkt  må en bruke kondom de første syv dagene etter innsetting. Siden du fikk den satt inn mellom to menstruasjoner er den derfor ikke sikker som prevensjon alene før det har gått syv dager.

Du sier ikke noe om dere har hatt samleie uten kondom de første 7 dagene etter du fikk P-staven? dersom det er tilfelle og du fortsatt er usikker på om du kan være gravid anbefaler jeg at du går tilbake der du fikk satt inn P-staven og får tatt en ny graviditets test, eller du kan gå til helsesykepleier/helsestasjon for ungdom.

Du kan også få tatt gratis graviditetstest hos Amathea

Jeg legger ved et par artikler med mer informasjon om P-stav og om når en bør ta graviditetstest.

lykke til

 

 

Vennlig hilsen Amathea i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet