Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hvilke økonomiske ordninger finnes når man får barn?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har helt siden jeg var omtrent 12 år hatt et utrolig stort ønske om å bli mor. Nå er jeg 18 år, har en kjæreste som jeg har vært sammen med i 2 år og som jeg vet at jeg vil dele livet mitt med. Lysten på barn er derfor enorm. Han vil vente til vi begge er ferdig med utdannelse og vi har en inntekt. Vi går begge studie på videregående og han har planer om master etterpå. Det vil si at det er minimum 6 år til det er aktuelt med barn for han. Jeg synes det er vanskelig å vente og det gjør det ikke lettere at jeg har en hormonspiral som gir meg store smerter i ryggen. Jeg har lyst å fjerne spiralen men tåler verken p-piller, p-stav, p-ring eller p-sprøyter og kondom er upraktisk med tanke på at vi reiser mye osv. Jeg lurer derfor på om det finnes andre prevensjonsmetoder? Finnes det gode løsninger om vi velger å få et barn før vi er ferdig utdannet, tenker da økonomisk? Er det mulig å kombinere skole med spedbarn?

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer