Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ryggmargsbrokk, kan jeg få barn? vil barnet også få ryggmargsbrokk?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ryggmargsbrokk og lurte på om noen vet om jeg kan få barn og om eventuelt barnet får samme diagnose som meg eller om barnet kan bli helt frisk? Takk for svar.

Besvart 13.08.2019 12:30
 

Svar
Hei

Personer med ryggmargsbrokk kan få barn. En av de vanligste årsakene til ryggmargsbrokk er mangel på folat (et b-vitamin) under første del av svangerskapet. Alle gravide skal ta folat i første del av svangerskapet, men kvinner med forhøyet risiko for ryggmargsbrokk (det vil si kvinner med ryggmargsbrokk, eller som tidligere har født barn med ryggmargsbrokk) skal ta en høyere dose folat. Det er anbefalt å starte med folat en måned før du blir gravid (i praksis betyr dette fra man begynner å prøve å bli gravid). 

Hvis du ønsker å få barn vil jeg anbefale deg å prate med legen din om dette slik at du får riktig og god oppfølging før og under svangerskapet. 

Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet