Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på p-piller (desogrestel orifarm) og har vanligvis fått mensen

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på p-piller (desogrestel orifarm) og har vanligvis fått mensen men ikke like mye som før jeg gikk på det. Nå er det 2måneder siden jeg har fått mens, sist var 4.juni og da var det bare en liten blødning første dagen og ikke noe mer. Jeg har hatt samleie men kan ikke huske å ikke ha tatt pillene mine, så sånn sett burde jeg vært sikra. Nå er jeg altså bekymra, kan jeg ha mista mensen av p-pillene eller er jeg gravid. Hilsen stressa og bekymra jente!

Besvart 14.08.2019 22:13
 

Svar
Hei jente 17 år

Du trenger ikke bekymre deg - det som du beskriver er normalt. Med Desogestrel Orifarm kan man ha alt fra uregelmessige småblødninger til ingen blødninger. Det er vanlig at man blør mindre og altså noen ganger blir blødningsfri når man bruker Desogestrel Orifarm (gestagen-piller). Så lenge du har husket å ta en pille hver dag har du god beskyttelse mot graviditet

Hvis du likevel ikke faller til ro og fortsatt bekymrer deg kan du gå til helsesykepleier på skolen din eller på Helsestasjon for ungdom og ta en graviditetstest (det er gratis). Men som sagt er det veldig lite sannsynlighet for graviditet når en ikke har prevensjonssvikt (glemt å ta piller). 

 

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Mensen har ikke kommet til tiden

Menstruasjonskalender (foto: ung.no)

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet