Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å planlegge graviditet, men er usikker pga studier og om jeg er klar

Jente 20 år
 

Spørsmål

Heisann! Ei dame på 21 som studerer 2.år som fysio. Samboeren min er 20, har vert sammen i 3,5 år.Han studerer lærer, men no er han i militæret der han har 2 uker på og 2 uker av.Er ferdig til jul med det og starter då på studiet igjen.Han vil jobbe vedsiden av. Vi leiger ei leilighet. har lyst å bli gravide,planen er å bli gravid i sept sånn barnet kommer om sommeren neste år. Dette for å unngå at jeg må stå over eksamener. Problemet er at jeg har blitt litt usikker. har hatt lyst på barn i mange år, men når det blir reelt er eg usikker på om eg kjem til å klare det.Om eg er klar,og om eg noken gong blir klar.Det er litt skummelt.Selv om eg aldri har følt meg klarere enn no. Eg er klar over at man kan få mange søvn løse netter,men håper eg klarer å ta vare på barnet samtidig som eg gjennomfører studiet.At eg slipper å ta permisjon frå studiet.Høres dette reelt ut?Drømmen er å kunne føde i ferien sånn jeg får slappet av kan fulføre studiet. Har kun to dager obl i uka.

Besvart 13.08.2019 23:18
 

Svar
Hei jente 20 år!

Det er mange som får barn i løpet av studiet og klarer det fint. Noen tar permisjon ett år, mens andre klarer å fullføre studiet på normert tid.

Hvis man skal klare å studere på heltid med nyfødt baby, er man avhengig av støtte fra barnefar og familie, samt at babyen er frisk og rolig. Oppstår det komplikasjoner i forbindelse med svangerskap, fødsel eller tiden etterpå kan det bli tøft. Får man en baby med f.eks. kolikk har man ikke overskudd til så mye annet enn å være mamma. 

De tankene du har er helt normale. Det er litt skremmende å bli gravid, føde og få ansvar for et nytt lite menneske. Det er veldig individuelt når man føler seg klar, det må dere finne ut sammen. Du er ung, er du usikker kan dere vente til du er ferdig med studiene og har startet i jobb, da vil du få foreldrepermisjon med lønn. Det første året med babyen er også veldig verdifullt, en tid man ikke får tilbake. Det skjer veldig mye på kort tid, og samspillet mellom foreldre og barn er viktig for utviklingen til babyen. Det kan derfor være fint å ha mulighet til å bare være mamma. 

Det er også litt individuelt hvor lett det er å bli gravid, så det er ikke sikkert det klaffer slik at du blir gravid akkurat når dere planlegger. Det er rundt 20 % sjanse for å bli gravid på første forsøk. 

Lykke til videre med studier og etterhvert en graviditet!

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid - hva med skolen?

Gravid jente (www.colourbox.com)

Er du gravid og går på skole? Det er mye som må ordnes. Skal du søke permisjon? Legger skolen til rette? Her får du oversikt over hva som må ordnes og hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet