Hopp til hovedinnholdet

Skal vi kjøpe angrepille?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og min kjæreste hadde samleie. Jeg har gått på p-pilene mine (almina 28) i 3 dager nå og tok første pilen dagen jeg fikk mensen. Når vi hadde samleie sprakk kondomen og han kom inni meg. Vi lurer bare på om vi skal kjøpe angrepille?

Besvart 15.09.2019 17:06
 

Svar
Hei!

Så flott at du har begynt med p-piller når du og kjæresten din har begynt å ha sex. Det er ekstra fint at dere også bruker kondom, det vitner om at dere er opptatt av å beskytte dere. 

Hovedregelen er at dersom man starter med p-piller innen de første fem dagene av menstruasjonen er man sikker mot graviditet med en gang. Hvert fall hvis du har regelmessig menstruasjon. Du tok den første p-pillen på din første menstruasjonsdag, og er da sikker mot graviditet. 

Det skal ikke være behov for nødprevensjon. 

Om du enda er usikker kan du ta kontakt med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet