Hopp til hovedinnholdet

I Desember mnd tok jeg p-pillen, gikk på den i 4-5 dager, så glemte eg an.. så fikk eg mensen. Etter mensen begynte jeg på P-pillen igjen, gikk på den i 4-5 dager, så glemte eg an, så fikk eg mensen.

 

Spørsmål
Heii.. Jeg er såå redd.. I Desember mnd tok jeg p-pillen, gikk på den i 4-5 dager, så glemte eg an.. så fikk eg mensen. Etter mensen begynte jeg på P-pillen igjen, gikk på den i 4-5 dager, så glemte eg an, så fikk eg mensen. Også etter mensen gjor jeg det samme igjen. Hadde mensen 3 ganger i desember mnd. 26 desember hadde jeg mensen, men om kvelden forsvant den. Så hadde jeg sex med en gutt om natten. Vi brukte ikke kondom. Han sier han tok an ut før det gikk for han. men no er jeg så usikker, er trøtt, hatt ondt i magen (mens smerter). Ondt i brystet. Kan jeg være gravid? Eller er det bare innbilninger? Det er 10 dager nå siden jeg hadde sex.. Er det for tidlig å kjenne om man er gravid?? Vært såå snill å svar... Hilsen jente 16
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hormonene dine er nok litt "forvirret" nå, etter å ha fått disse tre "småkurene" med p-piller, og da kan det i seg selv gi reaksjoner fra kroppen som blødning, magevondt, ømme bryst, kvalme mm. Dette er nok det mest sannsynlige, men helt sikker kan du jo ikke være. Du kan ta en graviditetstest på morgenurin etter 14 dager for å sjekke det ut. Du får vel også en ny mens etterhvert hvis du ikke er gravid. Vet ikke hva du gjør med p-piller nå, men jeg vil råde deg til å prate litt med den som har skrevet resept til deg om hvordan du skal bruke dem videre, eller om du heller kan få en annen prevensjon som er lettere å huske (p-stav, p-ring e.a.). Hvis du starter med p-pillene igjen er det veldig viktig at du greier å ta dem hver dag. Kanskje du kan legge inn alarm på mobilen din for å huske det?

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om kriminalitet?

Kan ungdom under 18 år få samfunnsstraff om de begår en straffbar handling??