Hopp til hovedinnholdet

Jeg har veiviser og hår på lårene og litt over leppa. Hvordan kan jeg fjerne det uten at det kommer ut sorte hår igjen? Hvordan fungerer laser, og hva koster det?

 

Spørsmål
jeg har veiviser og hår på lårene og litt over leppa..

åssn kan jeg fjrne d uten at d kommer ut sorte hår igjen??

åssen funker laser, og hva er prisene for de forskjellige plassene ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

www.kjerringrad.com fant jeg mye informasjon om hårfjerning:

Barbering varer bare 1 til 3 dager.
Det er en billig metode for hårfjerning og man kan gjøre det selv. Alt man trenger er litt varmt vann og en barberhøvel samt litt skum eller gele.

Napping varer i 3 til 8 uker.
Napping av hår som hårfjerning kan ta litt tid i og med at man bare kan ta ett og ett hår av gangen. Men det er rimelig billig i og med at man bare trenger å bruke en pinsett.

Hårfjerningskrem:
En hårfjerningskrem er en krem som fjerner hår fra hudoverflaten. De virker ved å reagere kjemisk med proteinstrukturene i håret. Dette vil føre til at hårfibrene vil smuldre opp og man kan vaske eller skylle av håret.
Varer flere dager opp til 2 uker.
Hårfjerningskremer fungerer raskt og er tilgjengelige på de fleste apotek og parfymeri.

Voks:
Fungerer på den måten at man påfører huden en klebrig varm voks der man har uønsket hår. Deretter legger man på litt gasbind og venter til at voksen har stivnet. Så tar man tak i gasbindet og river den sammen med voksen og hårene raskt bort. Hårfjerning med denne metoden vil også i noen tilfeller ta med røttene på hårene. Voksing kan både gjøres hos en salong og hjemme.
Varer fra 3 til 6 uker.
Hårfjerning ved hjelp av voks gjør at huden blir glatt og fin. Man kan også få kjøpt det hos dagligvarebutikker og parfymeri. Ettervekst etter hårfjerning blir ikke så tykk og kantete som for eksempel etter barbering.

Elektrolyse:
Elektrolyse fungerer på den måten at det blir satt inn en nål i hårsekken. Deretter sendes det strøm inn i den og hårrota dør. Et lite område slik som overleppen kan ta fra 4 til 10 timer. Et større område slik som bikinilinja kan ta opp til 16 timer. Så dette kan ære en tidkrevende prosess og prisen kan bli ganske høy.
Dette vil i de fleste tilfeller være en permanent hårfjerning, men noen kan oppleve at noe hår kommer tilbake.

Hårfjerning med laser:
Hårfjerning med laser blir gjort ved at en laser blir pekt mot hårsekken. Laserbehandling vil dermed stoppe hårveksten. Den fungerer best på personer med lys hud og mørkt hår. Dette på grunn av at pigmentene i huden vil slippe igjennom laseren lettere og at pigmentene i håret vil absorbere laserlyset lettere.
Dette er også en permanent hårfjerning, men noen returnerer etter et halvt år på grunn av at det kan bli litt ettervekst.
Laserhårfjerning varer lenge og man kan behandle store områder av gangen.
Ulemper: Hårfjerning med laser er ofte ganske dyrt, men ikke alle som tilbyr det har samme pris, så det kan være mulig å finne en billig avtale også.

Vanlig pris på hårfjerning med laser ved norske klinikker er ca. 3000 kroner for en behandling på legger, 8-900 kroner for en behandling med fjerning av hår på overleppen og 1200-2000 kroner for en behandling med fjerning av hår i bikinilinjen. Med tre til seks behandlinger kan prisen på hårfjerning f.eks. av leggene altså komme opp i nærmere 20 000 kroner(kilde:pasienthåndboka).

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om klimaet?

Et normalt stort tre kan oppta en CO2-mengde på…