Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bedre selvtilliten? Jeg føler meg stygg og feit. Jeg har dysleksi og er umotivert i forhold til skolearbeid.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hva jeg kan gjøre for å få bedre selvtillit og tro på meg selv? jeg er jævlig umotivert til skolen og jeg sliter med at jeg har fått påvist dysleksi nå for et halvt år siden. jeg føler meg faen så støgg og feit. hva kan jeg gjøre for selvtilliten og hva kan jeg gjøre med at jeg er feit, skal jeg bare sutte og spise?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 15 år. Takk for at du skriver til Ung.no. Du skriver til oss om flere utfordringer i livet ditt. Ungdomsårene er en fase i livet som kan være utfordrende. Det er nok mange som kjenner seg igjen i det du skriver på enkelte måter, men som også har vansker på andre områder. Du nevner selvtillit og manglende tro på deg selv. Les artikkelen som er lagt ved, her er tips og råd kan hjelpe. 


Du har mulig skolefaglige utfordringer grunnet din dysleksi. Det er viktig at du får den hjelpen du trenger på skolen. PPT er den instansen som skal sørge for dette. Hør med din lærer hvis du ikke tror PPT er koblet på saken. Siden du har dysleksi kan du melde deg inn i foreningen Dysleksinorge.no. Her kan du lære mer om hva det betyr å ha dysleksi og hvilken hjelp du skal få på skolen. Denne foreningen har også et ungdomslag som finner på ulike spennende ting. Sjekk nettsiden deres. Engasjerer du deg her kan du også få flere nye venner.

Du nevner også at du føler deg overvektig og at du ikke er fornøyd med ditt eget yttre. Vi gir ikke slanketips her på Ung.no. Om det stemmer at du er overvektig kan vi heller ikke bekrefte. Uansett er riktig kosthold viktig for å holde seg sunn og frisk. Det finnes generelle kostråd som gjelder alle. Artikler legges ved slik at du kan lese mer om dette. Det er dine foreldre som sikkert gjør innkjøpene så mye avhenger av hva de kjøper. Ser du at du trenger å ha tilgang til sunnere matvarer, snakk med dine foreldre. Det ene som er viktig er mengden du spiser. Det andre er riktig kost

Da du har flere utfordringer vil det være aktuelt å snakke med helsesøster på skolen. Det er viktig å få støtte når man har det tungt i hverdagen. Føler du deg trist så vil trening kunne bidra til å få mer positive følelser. Legger også ved en artikkel vedrørende dette.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dysleksi (lese- og skrivevansker)

Jente sitter oppgitt foran PCen (colourbox.com)

Hva er dysleksi, og er det et vanlig problem? Les mer om dysleksi, eller lese- og skrivevansker som det også kalles, og hvordan du kan slå fast om du har det eller ikke.

Les mer

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan der være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse