Hopp til hovedinnholdet

En gutt i klassen tar på meg hele tiden

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg spiser ikke stort, som oftest middag og et eple. Eg er veldig ofte trist og sliten. Eg har drevet med selvskading. Eg har prøvd å fått hjelp men det hjelper ikke. Jeg vil ikke at mamma og pappa skal vite at eg har det vanskelig. Det er en i klassen som driver og tar på meg hele tiden. Jeg sier at han skal slutte hver gang , men han gjør ikke det. Jeg føler meg alltid ubehaglig med han i nærheten. Skolen vet at han har tatt på meg rett før sommer ferien når det starta. De har ikke gjort noe. Jeg trudde det bare var et engangs tilfelle men det var det ikke. Jeg klarer ikke mer. Får han straff hvis eg anmelder han , han er 13/14. Hva skal eg gjør. Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Det er trist å lese at du har det så vanskelig nå. Det er mange ting her som gjør at du strever. Og så skriver du at du har prøvd å få hjelp, men at det ikke hjelper. 

Når det gjelder den gutten i klassen din som tar på deg hele tiden så må skolen få en slutt på det. Det er skolen sitt ansvar å sørge for at du trives og har det bra på skolen og i klassen. Du må si ifra igjen til læreren din, gjerne til rektor også. Kanskje du og læreren din kan gå sammen til rektor? Det er ikke greit at denne gutten får fortsette å ta på deg uten at noen voksne griper inn. 

Dersom denne gutten ikke slutter å gjøre dette mot deg skal skolen snakke med både gutten og foreldrene hans. Hvis han ikke følger reglene kan utvisning fra skolen være aktuelt.

Hvis du har helsesøster på skolen kan du snakke med henne om at du strever med mat og spising og at du driver med selvskading. Helsesøster har ofte mye erfaring med å snakke med ungdom om disse tingene.

Selvskading er ofte et tegn på at man ikke har det bra. Det kan være et uttrykk for vonde følelser og tanker som man ikke klarer å snakke om. Det å ikke spise det man egentlig har behov for kan også være et uttrykk for at noe er vanskelig. Det er kanskje et ønske om å ha kontroll over noe i livet. Er det kanskje sånn at du strever med mat og selvskader deg på grunn av det denne gutten gjør mot deg?

Det er viktig at du forteller foreldrene dine om hva som skjer. De vil være en god støtte for deg. De har ansvar for din trygghet og bør ta opp denne saken med skolen.

Dette er det ikke du som skal gjøre noe med, det er de voksne rundt deg som må ta ansvar!

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser