Hopp til hovedinnholdet

Har en ekkel følelse i kroppen

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, I omtrent en uke nå har jeg hatt en veldig ekkel følelse i hele kroppen. Det er utrolig vanskelig å forklare hvordan det føles ut, men den kan beskrives som en blanding av nummenhet, prikking og kilende følelse. Idag har følelsen endret seg, og nå føles det nesten ut som jeg har mistet følelsen i hele kroppen. Når jeg tar på meg selv, føles det helt unormalt.. Jeg kan så vidt føle det stedet jeg tar på, men det er en rar prikkete følelse. Av en eller annen grunn, virker det som om følelsen blir forverret rett etter inntak av mat. Da blir prikkinga enda mer merkbart og nummenheten i hele kroppen forsterkes. Har hatt denne følelsen før, men aldri så ille som det er nå, og da har det vanligvis godt over etter et par dager. Men nå vil ikke følelsen slippe tak og gå tilbake til normal. Er ekstremt ubehagelig å gå rundt sånn og tenker å oppsøke lege snarest mulig, men hadde selvfølgelig vært fint å slippe å ta fri fra jobb Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår at dette er ordentlig ubehagelig for deg. 

Det er vanskelig å vite om dette er en reaksjon på noe psykisk eller om det er noe fysisk som er i veien. Det kan i utgangspunktet være begge deler. 

Jeg vil at du skal oppsøke fastlegen din. Jeg forstår at det er dumt å ta seg fri fra jobb på grunn av det, men det har du rett til. Det er viktig å sjekke ut dette slik at du slipper å gå og lure.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse