Hopp til hovedinnholdet

Hei.Jeg er en jente på 13.. Jeg har vert plaget med hodepine i to uker nå.. Jeg tok en sprøyte for 3-4 uker siden mot kusma, rødehunder og en ting til.Bør jeg gå til legen..?

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei.Jeg er en jente på 13.. Jeg har vert plaget med hodepine i to uker nå.. Jeg tok en sprøyte for 3-4 uker siden mot kusma, rødehunder og en ting til..(Men de tingene var lixom i en sprøyte...) Bør jeg gå til legen..? Hjelp..! Klarer ikke mer med denne hodepinen... Oxo no i det siste har det gått fra bakhodet til nakken oxo nå skuldrene....
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det er veldig ubehagelig å ha hodepine, det påvirker deg mye.

Det hender innimellom at vi får hodepine fordi vi har spist/drukket for lite, er sliten og stresset, eller kanskje fordi øynene våre trenger hjelp av briller når vi leser/gjør lekser.
Du fikk sikkert MMR vaksinen for 3-4 uker siden. Den inneholder meslinge-,kusma-og røde hunder komponenter. Den vanligste reaksjonen kommer etter ca.10 dager, og bare 20% av de som blir vaksinert opplever å få litt rødprikkete utslett som gir seg etter ca 2 døgn.
Jeg tror ikke vaksinen har sammenheng med hodepinen din, men jeg synes du skal starte med å ta en sjekk av synet ditt. Det kan du gjøre hos helsesøster på skolen.
Det er ikke rart du blir stiv i skuldre og nakke når du har vondt i hodet. Da går vi ofte mye mer anspent enn vanlig, heiser skuldre og vi kommer inn i en vond sirkel.

Er du flink til å spise regelmessige måltider? Frokost, matpakke på skolen, middag og kveldsmat?
Noen mennesker reagerer raskere med hodepine hvis kroppen er sulten.Kanskje kan du prøve å tenke over om det er noen tider på dagen du har mer vondt enn andre,på skolen, når du gjør lekser/leser osv.
Du må snakke med de voksne hjemme, og det kan høres ut som om du bør undersøkes av en lege hvis ikke dette gir seg.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
kristine
0
11.02.2010 16:49:41
hei eg er en jente som er kjempe redd for og ta sprøyter skal ta mmr sprøyta i morgon og eg veit ikkje om eg klarer det er så innmari redd

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om forelskelse?

Er det vanlig å bli sjenert rundt den man er forelsket i?