Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Skal jeg slutte med canestenkuren når jeg har litt rosa utflod og er sår. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten min hadde sex for ca 3 uker siden. Når vi hadde var jeg ikke helt ferdig med mensen og hadde litt brun utflod. Etter vi hadde sex ble jeg litt sår og tenkte det ville gå over, men dagen etter begynte det å klø grusomt mye. Det klødde ca i en uke før det ga seg, så gikk det en uke hvor det ikke klødde noe, men så en uke etter det begynte kløen og sårheten å komme igjen. Jeg gikk derfor til helsestasjonen og hun sa jeg skulle prøve canesten fordi hun trodde det var sopp. Jeg testet meg også for klamydia, men hadde ikke det. Den 6 dagen jeg gikk på caesten hadde jeg og kjæresten sex igjen, dagen etter ble det veldig sårt igjen og jeg hadde fått en liten rift. Så jeg gikk på apoteket å kjøpte en stikkpille 500 mg canesten. Dagen etter ble det rosa utflod og det er veldig sårt nå. Skal jeg slutte med canesten kremen eller hva skal jeg gjøre? Trenger virkelig hjelp.Jeg grå også på p piller og skal derfor ikke få mensen. Hilsen en bekymret 17 årig jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er mange grunner til at det kan være litt sårt. Det er veldig vanlig at jenter kan få en liten rift i skjeden når man har samleie. Det skjer oftest når det er litt tørt ved samleie eller man er litt anspent. Noen ganger tenker man ikke så mye over det før etterpå, da er det ofte at det svir og brenner i skjedeinngangen. Det kan også klø etterpå fordi irritasjonen i slimhinnene i skjeden, eller såret ditt, vil gro. 

Det som er viktig er at du ikke har sex for raskt etterpå. Det er greit å vente minst en uke hvis det er en rift, for denne må få gro skikkelig før man har samleie, ellers vil denne riften lett komme tilbake. Det er også viktig å passe på at du har nok fuktighet i skjeden er opphisset og avslappet. Hvis man føler at penetreringen er vond, bør man vente litt og heller ha sex på en annen måte. 

Det kan godt være du hadde en soppinfeksjon. Det gir ofte røde slimhinner og det kan klø og gi hvit og tykk utflod. Det er anbefalt at man behandler da med både stikkpiller og krem. Du kan lese mer om sopp og behandling her.

Gå tilbake til helsestasjonen om du ikke blir bedre. Du kan også kjøpe litt glidekrem hvis du har en rift nå slik at dere kan bruke litt ekstra fuktighet når dere skal ha samleie neste gang. 

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex