Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Tror jeg holder på å utvikle spiseforstyrrelse. Teller kalorier og spiser lite. Hva bør jeg egentlig spise? Spiser jeg for lite? Hvem kan hjelpe meg?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg tror jeg er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse. Jeg er 16 år, 173 høy og veier 60 kg. Har kraftig beinbygning og mye muskler. Siden sommerferien har jeg gått ned 9-8 kg. Jeg trener ofte, nesten hver dag. I det siste har jeg begynt å nekte meg selv forskjellig mat, og jeg spiser aldri usunt. Har ikke smakt godteri, sjokolade, potetgull, brus osv på flere måneder. Jeg teller kalorier, og overskrider aldri 1500, er som oftest nede på 1300. Beinene på kroppen min stikker tydelig ut, spesielt på brystet. Jeg føler meg feit og lite verdt hvis jeg spiser mye og usunt. Hvor mye bør jeg egentlig spise? Spiser jeg for lite? Hvem kan hjelpe meg å bli bedre? Har vært hos helsesøster, der fikk jeg ikke svar.

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer