Hopp til hovedinnholdet

Klump i underlivet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er ei jente som er 13 år med underlivssmerter, det er som om det er en stor klump mellom kjønnsleppene mine, men den går liksom bare til den ene sia. Jeg er kjempe redd! Hva skal jeg gjøre? Det gjør vondt når jeg går å hopper, jeg kan ikke fatte hva som skjer. Jeg trenger virkelig hjelp!

 

Svar
Hei jente,
 
du beskriver en klump i underlivet, mellom kjønnsleppene, på den ene siden. Det kan være en cyste, eller en talgkjertel som har tilstoppet utførselsgang. Dette kan være vondt om det også er en betennelse. Jeg synes du skal snakke med en voksen hjemme slik at du kan få time hos fastlegen din, eller du kan oppsøke lege på Helsestasjon for ungdom. Dette er ikke farlig, men det er mulig du trenger noe behandling.
 
Lykke til!
Hilsen legen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse