Hopp til hovedinnholdet

I ca 4 dager nå har jeg hatt brun utflod, lurer på hvorfor?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei(:

I ca 4 dager nå har jeg hatt brun utflod, lurer på hvorfor? Jeg har ikke noe kløe, svie eller noe, å det lukter ikke. Har vert seksuellt aktiv siden ca Mars i år, men har fra første gang hatt samme partner, kjæresten min. Går på p-pillen Mercilon, og har gjort det i ca 2 og en halv måned. Mensen hadde jeg ca 18 til 22 November tror jeg. Lurer på hva den brune utfloden kan være? Pga p-pillen tror jeg ikke det kan være rester etter mensen, men så vet jeg jo ikke. Hadde sex på lørdag, men følte ingen smerter. Kan det alikevell ha skjedd noe som fororsaker det?

Har alltid hatt mye utflod, og må bruke sånne tynne truseinnegg daglig, noe jeg godt kunne tenke meg å slippe! Råd eller tips om det?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Utfloden er antakelig helt uskyldig. Det kan være litt gammelt blod. Noen har litt blødning ved eggløsning og det kan passe med datoen for siste mens, noen ved samleie eller annet press på livmorhalsen. Hvis det derimot fortsetter, bør du ta en sjekk hos legen.

Utfloden kan også skyldes p-piller og særlig de tre første månedene er det ikke unormalt med småblødninger mellom menstruasjonene. Dette vil som regel gi seg etter det.

Vanlig utflod er helt naturlig og har en viktig funksjon i det å holde forholdene i skjeden bra, sunne og friske. Hvis det ikke var utflod, ville slimhinnene blitt såre og tørre og bakterier ville fortere skapt plager.

Hvis utfloden er frisk og har vanlig farge/konsistens er det ikke så mye å gjøre annet enn å innrette seg etter den.

Utfloden kan øke noe hvis det blir mye vask med såpe, ved tettsittende og irriterende klær (f.eks. G-streng m/blonder) og ved bruk av mye truseinnlegg. Luftige forhold er bra.

Prøv gjerne litt uten truseinnlegg i perioder.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om hva mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Jente 12
0
08.08.2018 19:31:59
Vet ikke om det er mensen eller ikke får det er brunt og har lest mye og dere sier det er mensen men jeg vet ikke får det gjør ikke vondt og får ikke symptomene!!
Migo
0
05.08.2018 16:45:06
oppdatert artikkel om brun utflod hos https://www.helsesmart.no/emne/brun-utflod
Simba
1
21.05.2018 22:57:44
Kor lenge har man brunt utflod før mens
Anie
0
25.12.2017 10:09:43
Hei.jeg er 25 år gammel og er gift. Jeg prøver å bli gravid for ca 2 år .ifjor ble jeg gravid men etter 3 måneders så mistet jeg . Jeg har problem at etter tredje dag av menstruasjon kommer det bare brun blo til 8 elr 9 dager . Hvorfor det .og det skjer alltid mens jeg mestrasjon .
Jente 14
0
24.12.2017 14:49:46
Hei, jeg er 14 år gammel jente og har hatt brun utflod i va 2 måneder nå, det ga seg etter noen dager, men etter en måned begynte det å komme på nytt. Hva kan vere grunnen til dette og er det farlig?
Jente 13
0
02.12.2017 21:08:14
Hei jeg er 13år gsmmel, jeg har fått brun utflod det lukter ikke noe serlig og klør ikke. Jeg har hatt det en gang tidligere, men det var for lenge siden. Etter den første gangen det skjedde fikk jeg den vanlige utfloden min tilbake, men så skjedde det igjen en god del med månder senere. Jeg har ikke fått mensen ennå og lurer virkelig på hva som forårsaker det?
Jente 12
0
15.11.2017 21:30:48
Hei jeg har hatt utflod i 1,5 år. Jeg bruker størrelse 75b i bh. Og er 1,65cm og veier 45-50 kilo. Når får jeg mensen

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet


Quiz: Hva vet du om spill?

Hvem ringer du til når du slår nummeret 800 800 40?