Hopp til hovedinnholdet

Prøvde å shave rumpa mi. Har fått utslett eller flere sår, og det er vondt.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, er utrolig redd... Det har seg sånn at meg og kjæresten bestemte oss for å prøve å shave rumpa mi, eheh kanskje rart men ja.. Hvert fall har nå fått enten no utslett eller flere sår ellerno, og det er vondt! Er så redd for at det er noe som må behandles eller noe sånt. Men jeg tør absolutt ikke å si det til foreldrene mine eller lege. Har bare hatt det 2 dager nå, men er så redd.. Noen tips til hva jeg kan gjøre? Å gå til foreldre/lege er uaktuelt.. Plis svar fort, er redd, faen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 16 år.

Takk for at du skrev til ung.no

Du kan kjøpe medisinsk grønnsåpe på apoteket og bruke det i badevann, eller et kar. Grønnsåpen vil rense hvis det er sår. Du kan også rense med pyrisept eller klorhexidin som du får kjøpt på apoteket.

Hvis det er varmt, rødt og vondt kan det være infeksjon i huden. Da må du snakke med lege. Legen er vant til slike situasjoner og behandler mange med barberingsskader.. Du kan gå til lege uten at foreldrene dine trenger å vite om det. Du er 16 år, da er du helserettslig myndig. Det betyr at det er du selv som skal bestemme hvem som skal vite hva om helsen din.

Snakk med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse