Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk satt inn spiral for en måned siden og har etter det hatt mye menssmerter, vært kvalm og svimmel. Er det vanlig?

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg satt inn spiral for omtrent en mnd siden og har etter dett hatt mye mensensmerter, sterkere enn jeg hadde før jeg satt inn spiral. i bland blir jeg kvalm og svimmel fordi det gjør så vondt. er dette vanlig, eller er det mulig spiralen ble satt in feil på noen måte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du forteller ikke om dette var en kobberspiral eller en hormonspiral, men dette høres uansett ikke helt normalt ut. 

Hvis du har fått satt inn en kobberspiral er det vanlig å få sterkere mensblødning og mer smerter under mensen. De første ukene kan man ha litt småblødninger men man skal ikke ha smerter og være kvalm og svimmel over lengre tid mellom mensen.

Hvis dette var en hormonspiral er det også normalt med uregelmessige blødninger i starten, men de fleste mister mensen etterhvert. Man skal ikke gå rundt i flere uker - måneder å ha konstante menstruasjonssmerter.

Hvis denne smerten og ubehaget vedvarer råder jeg deg til å ta kontakt med legen som satte inn spiralen. Kvalme og svimmelhet kan skyldes flere ting, går ut fra at graviditet var utelukket før du satte inn spiralen?

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse