Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med små kviser under armene og skammer meg veldig. Er det noen enkel løsning på det?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har slitet med noe en god stund nå og jeg begynner å bli litt lei. Jeg har lenge slitet med små kviser under armene, hvor det først startet under den ene armen og så på den andre også. Det ligner på kviser men det er mere små kviser med hvit/gult "vann" det er ganske smertefullt å ta på(og klemme) og er ekstremt kleint om sommeren.... jeg tørr ikke å gå i singletter og skammer meg veldig. Lurer på hva det er og om det er noe enkel løsning på det eller om jeg er nødt til å kontakte legen... jeg sliter også mye med kraftige vonde kviser på ryggen, som blir bare har blitt verre og verre... (kvisene på ryggen startet for 3mnd siden ca, og under armene har vart i ca 1-2 år) Takk for svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår at dette plager deg og at du begynner å bli lei nå. Det du beskriver kan høres ut som små betennelser i hårsekkene. Dersom du barberer deg under armene kan man få dette. Det kan komme av en irritasjon eller det kan være bakterier som kommer til og lager en betennelse rundt håret.

Jeg vil anbefale deg at du passer på at du er helt ren og nyvasket før du barberer deg. Høvelen du bruker må være red, skarp og god, og bruk barberskum. Så kan du rense huden med pyrisept eller annen sårvask etter barberingen. Dette kan nok hjelpe deg, men hvis det ikke henger sammen med hårfjerning kan du oppsøke fastlegen din når du plages med dette.

Det er helt normalt med kviser både i ansiktet og på kroppen. Noen får mange og andre får bare noen få kviser. Ofte avtar de med alderen fordi det er den hormonelle påvirkningen man opplever i puberteten som påvirker produksjonen av kviser.

Det er kremer å få kjøpt reseptfritt på apoteket for småkviser og hudormer. Hvis du har store kviser syns jeg du skal prate med legen din for å få en mer effektiv behandling til deg.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva liker partneren best? Skal både gutter og jenter fjerne kroppshår, og skal det være alt eller bare noe?

Les mer

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår