Hopp til hovedinnholdet

Skam og skyldfølelse etter onani. Hva gjør jeg med det?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler meg alltid skyldig tror jeg, eller muggen/uggen i kroppen etter jeg har onanert. Det er skikkelig ekkel følelse og vil ha den vekk. Vet du hvorfor jeg får denne følelsen og hvordsn jeg kan få den vekk?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

Noen føler på skam etter onani. Dessverre har flere har det slik. Det er viktig å vite at onani er sunt, naturlig og noe de fleste mennesker gjør. Du er altså helt normal!

Hvorfor noen mennesker føler på skyld, spesielt etter å ha onanert, varierer. Noen har vokst opp i miljøer med ett negativt fokus på sex, eller at sex har vært tabu å snakke om.

Andre har negative seksuelle erfaringer, f.eks at noen har gjort seksuelle handlinger mot de som har vært uønsket. Andre trenger bare å bli fortalt at sex er normalt og sunt og mer kunnskap om sex, kropp og seksualitet.

Jeg vil råde deg til å bruke chatten til klinikken Sex og samfunn. Den er anonym og der kan du snakke med helsepersonell om kropp, sex og seksualitet. Se artikkel under for mer info.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg og lykke til med utforskning!

Vennlig hilsen Sexologisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse