Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Skjeden min er delt i to, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg begynte akkurat med tampong og merket at skjeden min er delt i to på en måte. Det er liksom to hull. Hva skal jeg gjøre? Kan jeg ha sex eller ikke? Må jeg operere? Er veldig usikker på meg selv pga dette. Er det en side hvor jeg kan lese mer om dette temaet?

Besvart 13.09.2017 16:03
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er engstelig om du mener at skjeden din er delt i to og at du har 2 innganger til skjeden. 

Dette er noe jeg i utgangspunktet ikke har hørt om før, men kan selvfølgelig ikke utelukke at det ikke er tilfelle hos deg. Jeg anbefaler deg å finne fram et speil og virkelig undersøke hvordan du ser ut i underlivet og om det stemmer helt det du nå mistenker og er bekymret for.

Hvis du etter å ha undersøkt deg selv fortsatt er bekymret, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din, eller lege ved helsestasjon for ungdom. Her kan du få foretatt en underlivsundersøkelse som vil kunne gi deg svar på om alt ser ut som det skal i underlivet.

Les også: "Kjønnsorganet ditt er topp!" og "Jenteplager"

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Kjønnsorganet ditt er topp!

Undertøy på en snor (colourbox.com)

Hvordan kjønnsorganet ditt ser ut er like personlig som ansiktet ditt. Alle varianter er like naturlige, og de ytre delene av kjønnsorganene kan være like usymmetriske som andre deler av kroppen. Det spiller liten rolle for nytelsen om kjønnsorganet ditt er skjevt eller rett.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse