Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Er det normalt å ikke få arr etter BCG?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Er det unormalt å ikke hovne opp på stikkstedet eller få arr etter BCG vaksine? Klassen min tok den for en uke siden og de andre har fått hevelser som det har kommet væske ut av mens det på meg ikke vises hvor sprøyta ble satt. Kan det være et tegn på at vaksinen ikke virker? J17

Besvart 16.09.2017 14:43
 

Svar
Hei jente (17)

Den BCG-vaksinen vi bruker i dag gir ikke alltid hevelser eller arr. Det er derfor helt normalt at du ikke har fått noen merker etter denne. 

Når vaksinen er satt i Norge, blir det regnet som at den er satt helt korrekt, selv om man ikke får arr.

I Norge i dag gir vi ikke lenger BCG-vaksinen til alle, men kun til 6 uker gamle babyer som er født av foreldre som kommer fra land hvor det er mye tuberkulose. Ungdommer som kan bli utsatt for tuberkulose enten i jobbsammenheng eller ved at de skal bo lenge i et land som har en del tuberkulose kan også få vaksinen.

Ved å kontakte det lokale smittvernkontoret (i kommunen/bydelen) kan man finne ut om man trenger denne vaksinen eller ikke.

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe i forhold til en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre