Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Er det muligheter for økonomisk støtte til legetimer?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har vært veldig mye hos lege i det siste pga infeksjoner som jeg ikke blir kvitt. Dette har pågått siden 2014, legene har aldri klart å finne ut sånn helt ordentlig hva plagene kommer av, i starten kom de ut med at jeg hadde urinveisinfeksjon som jeg ikke ble kvitt og måtte prøve flere forskjellige antibiotika, når jeg kom igjen for samme plage var det plutselig sopp, og nå er det BV (bakteriell vaginose) og det er også snakk om å ta en videre sjekk av nyrene og ultralyd av urinveiene hvis medisinene jeg har fått ikke hjelper. Jeg ser bare ett problem akkurat nå, og det er at alle disse medisinene og legetimene koster meg kjempe mye, jeg er student og har lite råd, har allerede betalt 1000 kr i dag for både gynekolog og medisiner. Spørsmålet mitt er derfor, er det noen mulighet for at studenter kan få økonomisk støtte til legetimer og medikamenter? Jeg må også nevne til slutt at jeg elsker ung.no og at man kan få svar på ting man virkelig lurer på.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei.

Takk for at du stiller spørsmål til oss på ung.no. Vi skulle gjerne ha hjulpet deg, men spørsmålet ditt er litt utenfor det vi kan svare på. Helsepersonell på ung.no har ikke anledning til å stille diagnose eller foreslå behandling, for det krever at de ser deg eller har mulighet til å stille deg oppfølgingsspørsmål og at de må føre journal. På ung.no kan vi kun gi mer generelle helseråd og veiledning.   

Vi anbefaler deg å oppsøke fastlege for å få et godt svar på det du lurer på nå.  Det er gratis å gå til fastlege når du er under 16 år, mens man må betale en egenandel på rundt 200 kroner når man er over 16 år. Egenandelstaket er på 2205 kr for inneværende kalenderår. Det betyr at legetimer og medisiner på blå resept er gratis. Du får frikort når du har betalt 2205 kr i egenandeler. Det går an å undersøke med NAV om det er mulig for deg å søke økonomisk sosialhjelp.

Trenger du akutt helsehjelp, kan vi ikke hjelpe deg på ung.no. Les mer om akutt helsehjelp her.  Ring 116 117 for å få kontakt med din lokale legevakt.  

Vennlig hilsen ung.no

Vennlig hilsen

ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte