Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg hadde et panikkanfall, er det farlig å få metallsmak i munnen etterpå?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Idag ble jeg veldig stresset, trenger ikke si grunnen men jeg tror det var ett panikkangrep, pulsklokken min viste 180bmp og jeg kunne kjenne hjerteslagene i hele kroppen, jeg skalv, nå sitter jeg igjen men en metallisk smak i munnen som om jeg har trent hardt, er det farlig å få blodsmak i munnen uten å trene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan høres ut som om du hadde et panikkanfall. Har du hatt dette tidligere også er det alltid lurt å snakke med en lege eller helsesøster. Slike anfall er veldig vanlige, men kan være svært ubehagelige. 

Det er andre grunner også til at man plutselig får høy puls. Mange har en helt ufarlig rytmeforstyrrelse på hjertet som gjør at hjertet plutselig dunker veldig kraftig. Det hørtes ut som for deg at du hadde en god grunn til å få et stress anfall eller et lite panikkanfall, og da er det mindre sannsynlig at dette handler om rytmeforstyrrelse. 

Metallsmak i munnen er ikke farlig, og for kroppen så var dette en respons som om du hadde trent veldig hardt og ikke rart det oppleves likt etterpå. 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stressa av press på skolen?

Opplever du press på skolen, hva gjør det med deg? Kommenter gjerne hvordan du opplever det i kommentarfeltet som kommer opp når du har stemt.

Gå til vote

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse