Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

jeg er redd for at det er noe galt der nede. Har utflod vær dag og de fleste gangene lukte der litt rart. Kanksje litt surt vet ikke helt

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er redd for at det er noe galt der nede. Har utflod vær dag og de fleste gangene lukte der litt rart. Kanksje litt surt vet ikke helt. Om det er noe soppinfeksjon vil jeg ikke gå til legen fordi det er flaut, går det over av seg selv? Kan andre lukte den lukten jeg lukte, hvis man sitt vedsiden av hverandre osv??? (Jente)

Besvart 13.10.2017 08:12
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no om dette.  Utflod fra skjeden er vanlig og det er heller ikke uvanlig at du kan få infeksjoner i underlivet. Dette skyldes ofte ubalanse i surhetsgraden  i skjeden og kan komme av at du har bruke for sterk såpe eller at du går med trange bukser. Jeg går ut fra at du har forsøkt å vaske deg med mild såpe og vann i underlivet og om lukten er der fortsatt, kan det være du har en infeksjon 

Soppinfeksjon er vanlig og da er det gjerne utflod som er klumpete ( som cottage cheese)  og kløe . Siden du sier at det også lukter vondt kan det også være at du har en skjedekatarr  og da blir det gjerne vond lukt av utfloden.

Leger er veldig vant med at kvinner kan ha slike plager, så ikke tenk på at det er flaut å gå til legen. I de fleste tilfeller er både soppinfeksjon og skjedekatarr noe som kan gå over av seg selv, men dette er jo ubehagelig å gå med så jeg anbefaler at du går til lege og får det undersøkt slik at du kan få riktig behandling. Jeg legger også ved et par artikler du kan lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse