Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hva kan jeg snakke med helsesøster om og kan hun fortelle det videre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, takk å lov for at det finnes en sån side her!!! Jeg er en jente på 15 år, jeg går nå i 10.klasse og føler jeg trenger å snakke med en helsesøster, men jeg har egentlig aldri gått for å snakke med henne rett å slett fordi jeg ikke tørr.. Jeg lurer bare på om det er lov å gå til helsesøsteren på skolen å snakke om problemene mine til menigheten jeg er i.. helsesøstera vår er jo garantert ikke i smiths venner, så jeg er redd hun ikke kommer til å forstå meg.. Jeg er også litt redd for å fortelle henne at jeg er medlem i smiths venner. Og har helsesøster rett til å fortelle ting videre hvis jeg ikke vil det? Plis svar ;)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss. Så leit at du ikke har turt å gå til helsesøster tidligere. Helsesøsteren kan du snakke med alt om og hun har taushetsplikt. 
Helsesøster vil ikke fortelle videre det du forteller med mindre det er veldig alvorlige ting som skader andre. 
Når du går til helsesøster kan du ha med deg en venn om du vil. Håper du tar deg en tur til henne og at du vil oppleve det positivt.

Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesøster og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kultur
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kultur