Hopp til hovedinnholdet

Jente 17 år! Har kysset og klint litt med en gutt. Så fikk han halsbetennelse og fikk antibiotika. Vi avventet klining til kuren var over. Etter 2 dager, fikk han vondt i halsen igjen? Er det mulig at jeg har smittet han eller er det bare tilfeldig? Jeg er ikke syk.

Jente 17 år
 

Spørsmål

I det siste har jeg holdt på litt med en gutt. Etter første gang vi liksom gikk litt mer videre, og kysset og klinte litt så fikk han halsbetennelse. Han fikk antibiotika for det, og jeg ønsket ikke halsbetennelse så vi ventet med kyssing og klining til han var ferdig med tablettene (7 dager), for 2 dager siden var jeg der igjen, vi kysset og klinte, for nå var han jo ferdig med tablettene. I dag våknet han med sår hals, feber og hvite prikker i halsen, igjen. Er det mulig at jeg har smittet han? Jeg er jo ikke syk selv, men kan jeg på en eller annen måte ha smittet han likevel, eller er det bare tilfeldig? Vil jo være dumt om han skal få halsbetennelse hver gang vi kysser, kan jo ikke fortsette slik.

 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Det er fullt mulig å kunne smitte en annen person gjennom kyssing, selv om du ikke er syk selv. Ikke alle som har smitte med seg, er nødvendigvis syke selv.

I dette tilfellet, virker imidlertid lite sannsynlig at smitten skulle komme fra deg, da han ble syk så fort. Vanligvis tar det flere dager fra man smittes til man blir syk.

Mest sannsynlig har ikke antibiotikaen virket så godt som den skulle, slik at infeksjonen har blusset opp igjen.

Han bør nok derfor oppsøke lege igjen, for å få tatt noen prøver.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse