Hopp til hovedinnholdet

Bruker p-piller og har fått mellomblødninger, er dette farlig?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har de to siste dagene hatt mellomblødning, jeg går på p-piller og er midt i brettet, dette er den tredje måneden jeg går på de og jeg har ikke hatt mellomblødninger før. Jeg hadde sex sist for 4 dager siden. Er mellomblødning farlig? Og hva kommer det av? Hvorfor får jeg det? Er det noe jeg kan gjøre for å bli kvitt det? Hilsen en bekymret jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mellomblødninger er dessverre en vanlig, men likevel kjedelig bivirkning ved bruk av p-piller. Dette er ikke farlig og vil ofte rette seg opp etter en tids bruk.

Du skriver ikke hvilke p-pille type du bruker, men om du bruker Cerazette eller en annen type mini-pille (også  kalt østrogenfri p-pille eller gestagen pille) er det vanlig med uregelmessige og av og til langvarige blødninger. Hvis det ikke går over kan man vurdere å bytte til vanlige p-piller med østrogen.

Jeg vil også nevne at mellomblødninger kan være et symptom på en seksuelt overførbar infeksjon, f.eks. klamydia. Har du ikke sjekket deg for dette, vil jeg anbefale at du gjør det. Dette kan blant annet gjøres gratis på helsestasjon for ungdom.

Men som nevnt er årsaken til mellomblødninger gjerne grunnet bivirkning av p-piller. Dersom dette ikke går over innen noen måneder, vil jeg anbefale deg å snakke med personen som skrev ut resepten til deg for å se om det er andre p-piller som passer deg bedre.

 
 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse