Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg gruer meg til utviklingsamtalen på skolen. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet egentlig ikke hvilket emne som passet til det jeg skal skrive om så jeg valgte dette!(: Jeg har elevsamtale/utviklingssamtale om noen få dager, jeg er flink på skolen og alt det der. Men jeg er lite aktiv i timene og i det siste har jeg ikke vært så forberedt på prøvene som jeg pleide å være. Og jeg vet egentlig ikke hvorfor, jeg har bare ikke hatt tid. Og gruer meg, jeg har ikke fått noen dårlige resultater på prøvene altså. Men foreldrene mine har veldig store forventinger i tillegg til at jeg kanskje ha sagt at jeg har fått en 6'er på alle prøvene mine./: Gruer meg VELDIG!!

Besvart 26.11.2017 19:40
 

Svar
Hei

Det beste er å være ærlig. Det lønnser seg alltid til slutt. Nå gruer du deg til utviklingsamtalen med lærer og foreldrene dine.

Jeg vil anbefale deg å bare fortelle det som det er. Det kan hende at foreldrene dine blir skuffet over at du har løyet om at du har fått 6-ere, men det er bedre at du forteller det til de før dere drar på samtalen. Fortell hvordan det egentlig er. Da slipper de å få en overraskelse når dere sitter på utviklingsamtalen. 

Du har gode karakterer. Det er veldig bra. Det kan hende at du kommer til å få veldig mye skryt på utviklingsamtalen. Selv om du ikke er aktiv i klassen får du gode karakterer. Hvis du selv forteller at du har vært lite aktiv i timene og at det har vært mye som har skjedd vil kanskje foreldrene dine og læreren din sette pris på dine refleksjoner rundt det. Vi kan alle forbedre oss på noe, og hvis du selv sier noe om hva du kan forbedre er det utrolig bra. Da trenger du heller ikke å grue deg så mye til utviklingsamtalen.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Slik takler du stress

Tenåring holder ei stor rund klokke foran ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser