Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Blør neseblod ofte. Engstelig og stresset for dette. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Æ har ett problem som irritere vette av mæ. Æ blør neseblod nesten heiletida og d kommer bare heilt av sæ skjøl. Og det e så ille at æ e begynt å gå me papir i lomma, og d e bare venstre nesebor d kommer blod ut av. Æ e så lei av d, og æ e livredd, æ vet ikkje ka som e årsak tel at æ blør så mye. Åsså når æ anstrænge mæ førr mye så begynne æ å blø, men ellers vet æ ikkje. Æ slit jo litt me stress åsså, men æ vet ikkje om d kan være årsak. Håpe på kjapt svar, æ træng virkeli hjælp no

Besvart 29.11.2017 15:13
 

Svar
Hei


Det er mange grunner til at man kan blø neseblod. Det kan skje om man er forkjølet eller snyter (eller snufser) ofte, om man piller seg mye i nesen. Også om man er stresset, kan en lettere blø neseblod. Så er det noen som «bare» blør mer neseblod enn andre, fordi nesen deres bare er slik. 

Men hvis en har blødd neseblod, men stadig pirker på området, snyter eller lignende, får såret i nesen ikke tid til å gro godt. Da kan man godt blø oftere enn vanlig. 

Så finnes det noen sykdommer der en lettere blør neseblod. Også enkelte medisiner kan føre til dette.  Blør en til stadighet (og ikke i forbindelse med, eller etter, en forkjølelse), bør en få dette sjekket av lege. Så du kan gå til fastlegen din for en sjekk, dersom dette er veldig plagsomt og har vart lenge. Men det mest vanlige er at en dessverre «bare» blør mer neseblod i en periode, før dette går over av seg selv. 

Alt godt og god bedring!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Slik takler du stress

Tenåring holder ei stor rund klokke foran ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse