Hopp til hovedinnholdet

Fryser mye. Plaget med slim. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg fryser konstant. Jeg hoster og nyser opp slim. Har var i flere uker. I dag måtte jeg sitte med vinterjakke i timene på skolen fordi jeg frøs sånn. Har en ekstra ovn på rommet som ikke hjelper noe særlig. Det blir uansett bare en enda større overgang når jeg skal ut. Det er lenge siden jeg har sett armen min uten gåsehud. Hilsen en som ikke overlever vinteren :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du fryser konstant. I tillegg plages du mye med slim. Jeg kan dessverre ikke si noe sikkert om årsaken til plagene dine, uten å ha undersøkt deg. 

Men det kan være ulike årsaker til at man fryser. Noen ER bare «kalde» av seg.  Andre reagerer sterkere på overgangen mellom varm inneluft og kald uteluft. Så er det noen som fryser fordi de har lavt jern, lavt stoffskifte, fordi de spiser eller sover lite, osv. Også andre sykdommer kan føre til en «kulde-følelse», men som regel er dette ufarlig eller har bagatellmessige årsaker. Mange føler seg også mer «kalde», dersom de ikke har det bra psykisk. 

Også slim kan være vanlig å ha i perioder. Det kan være små virusinfeksjoner i halsen, allergier eller andre årsaker til dette også. En kan se det litt an, om slimet gir seg etterhvert. En kan også forsøke å drikke mer (vann eller te). Når en drikker mye, kan slimet blir løsere og lettere å hoste opp og bli kvitt. Noen halsbetennelser er jo vanlig å ha i løpet av vinteren. Men har en svært ofte betennelser, kan en sjekke med fastlegen om en har lavt immunforsvar eller en annen årsak til dette. 

Men dersom du er mye plaget med at du føler deg kald, kan du oppsøke fastlegen din. Da kan du få en sjekk og mer konkrete svar. Uten at du blir undersøkt, og en vet mer om evt årsak, er det vanskelig å gi konkrete råd. 

Lykke til og god bedring!

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse